Contoh Surat Memohon Sumbangan Program

Posted on by
Contoh Surat Permohonan

Surat Penajaan Larian Amal 2010. Persatuan Ibu Bapa dan Guru. Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Empat. MEMOHON SUMBANGAN/TAJAAN SEMPENA PROGRAM LARIAN AMAL. Contoh surat Permohonan mengadakan Program (UPSI) May 26, 2015. Memohon Kelulusan Mengadakan Program Jom Sihat 2015. Dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuk. MAKLUMAT DALAM SURAT MEMOHON SUMBANGAN/TAJAAN. Surat Kelulusan Program / Penajaan Dari Pejabat Naib Canselor. Dibawah dilampirkan contoh Surat Permohonan. MEMOHON SUMBANGAN UNTUK MENGADAKAN PROGRAM REKREASI ILMU DAN KHIDMAT MASYARAKAT Dengan segala hormatnya merujuk perkara di atas. Contoh surat mohon sumbangan.

In Sha Allah post kali ini berkenaan perkara yang kebanyakkan pelajar IPT akan terlibat iaitu permohonan Sponsor / Sumbangan / Penajaan untuk mengumpul dana bagi sesuatu program. Perkara paling mustahak dalam sesuatu program ialah Dana. Sekiranya ada dana yang cukupi mengikut pada bajet kewangan program, In Sha Allah program akan berjaya dengan cemerlang dan akan ada lebihan dana yang boleh disumbangkan pada kelab tetapi sekiranya dana tidak mencukupi sehingga terpaksa guna duit individu, itu boleh dikatakan musibah yang besar. Download Indigo Renderer Plugin Download. Untuk pengetahuan semua, setiap syarikat mempunyai polisi Tanggungjawab sosial korporat (CSR) iaitu secara umumnya bermaksud komitmen syarikat dan organisasi korporat terhadap keperluan sosial yang meliputi hak-hak masyarakat, penjagaan alam sekitar, kebajikan para pekerja, hak-hak pengguna dan sebagainya. The Night Stalker 1972 Rapidshare.

Maksudnya setiap syarikat ada menyediakan bajet untuk mana-mana NGO atau IPT yang membuat permohonan sumbangan bagi program yang berasaskan akademik, tanggungjawab sosial dan yang memberi manfaat pada sosial. Jadi untuk permohanan sponsor nie, hantar je permohonan kemana-mana syarikat, mane tahu rezeki kite ada disitu. Boleh dapat banyak tajaan, kemungkinan besar pihak program tak perlu keluarkan sesen pun, just boleh guna duit tajaan. Boleh ringankan beban program, In Sha Allah boleh buat banyak perkara lagi. So post kali ini akan share mengenai Prosedur Permohoan Sumbangan / Penajaan dan Memungut derma. Credit terima kasih to HEP UTHM kerana sudi share prosedur ini, walaupun berbeza universiti tetapi prosedur yang perlu dipatuhi adalah dipetik dari Seksyen 15(A) Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971. Jadi prosedur untuk semua universiti adalah sama kecuali perkara tertentu kerana sudah termaktub didalam akta Univerisiti dan Kolej Universiti. Apa pun Sebelum membuat permohonan pada mana-mana syarikat, Pengarah Program perlu pastikan 1.