Cara Hack Password Wifi Streamyx Tm

Posted on by
Cara Hack Password Wifi Streamyx Tmj4

Cara tukar password Streamyx dan Wifi secara online. Saya sebenarnya dah lama nak kongsikan mengenai tatacara untuk tukar kata laluan (password) streamyx serta TM. Learn how to change your TM Streamyx Wifi name and password. Your computer must be connected to the network to access the modem configuration page.

Baru-baru ni aku baru dapat jugak cara nak block wifi dari di hack oleh orang2 yang tak malu menumpang streamyx orang lain. Bila aku dok bedek setting tm akhirnyer aku dah dapat solutuion die.

Aku nak share dengan kawan2 yang mengalamin nasib sama macam aku. Jom kite try dan hapuskan munasir2 jahat ini. Ahhahaa Ikuti step2 dibawah: 1) Mula bukak la browser anda cth: Internet Explorer 2) Kemudian masukkan di bahagian URL. 3) Paparan TM akan terpapar, masukkan username: 'tmadmin' dan password: 'tmadmin'. Seperti dibawah.

Sekiranya anda masih tidak faham tentang penggunaan tadi, anda boleh bertanya kepada saya.Saya akan terangkan kepada anda. ***Kemaskin 29 Oct 2013 Ahad Ramai yang kurang faham tentang tutorial yang saye berikan diatas, mungkin saya perlu kemaskin untuk memudahkan anda faham.Saya memohon maaf dan saya akan mengemaskini dalam bentuk Video buat masa terdekat ini. Bagi yang ingin mengikuti update untuk tutorial 'Cara mengelakkan Streamyx Kita Kene Hack' anda boleh mengikuti di Facebook Page disini -.

Cara Tukar Password Wifi TM Streamyx. Mereka yang menggunakan perkhidmatan jalur lebar atau Wifi pasti berdepan dengan pengurusan penukaran kata laluan/password. Kamidori Alchemy Meister 100 Save Data. Penukaran ini penting untuk memastikan rangkaian wifi selamat. Sama seperti akaun email dan media sosial, sudah pasti anda ingin melindungi rangkaian Wifi dari diakses oleh orang luar. Maklumlah, siapa nak berkongsikan? Lebih-lebih lagi jika kelajuan plan Wifi yang anda langgan tidak memuaskan.

Kemudian terpaksa pula berkongsi Wifi dengan orang lain. Ini menyebabkan kelajuan internet bertambah perlahan. 2011 Black List Scripts Pdf Free more. Kepentingan Tukar Password Wifi - Tahukah anda menetapkan ID dan password yang diberi oleh syarikat telekomunikasi ketika anda mula melanggan mudah digodam.

Lebih menakutkan tatacara untuk menggodam wifi mudah didapati di enjin carian Google. Walaupun lingkungan talian Wifi terhad, ia tetap menembusi kawasan luar rumah bahkan boleh dicapai oleh jiran. Anak jiran yang berusia belasan tahun mungkin salah seorang yang cuba mengakses Wifi anda.

- Ingat, menetapkan password seperti 'abcde' atau '123456' tidak membantu. Pilih kata laluan yang kuat, peribadi, dan rumit. Tidak kiralah Wifi dari telco mana yang anda langgan,anda perlu tukar kata laluan jika tidak mahu diakses orang luar. Melainkan anda sengaja menetapkan Wifi kepada 'public'.